GENERELLE, FORHOLD, ØKONOMI

Næsten hver anden amerikaner har under DKK 2600

Flag 27-08-16 ~Et minuts læsning · 171 ord

Næsten halvdelen af alle amerikanere har mindre end DKK 2600 til rådighed her og nu. Helt nøjagtig 47 pct. af landets indbyggere vil være tvunget til enten at låne eller sælge ud af deres ting, hvis f.eks. deres køleskab pludselig skal repareres for det pågældende beløb. Det står at læse i den årlige beretnig fra Federal Reserve.

En undersøgelse fra Gallup viser ganske vist, at 85 pct af amerikanerne i 2014 betragtede sig selv som en del af landets middelklasse. Og dermed har dette tal ikke ændret sig stort siden 1939, da 88 pct. følte et tilhørsforhold til middelklassen. Men som manglen på likvider viser, så har middelklassen det i virkeligheden elendigt, når man blot kradser en smule i overfladen.

Billedet af en særdeles trængt middelklasse bekræftes af oplysninger fra U.S. Census Bureau, der viser, at en faglært amerikaner ikke har fået en eneste dollar mere i købekraft de sidste 40 år. Samtidig kan bureauet ifølge artiklen dokumentere, at medianindkomsten for de amerikanske husstande ligger på samme niveau som i 1989.

Skribentmail: