GENERELLE, FORHOLD, SKATTER, AFGIFTER

Velhaver-magnet med skatteprocent på max. 20

Flag 13-12-12 ~Et minuts læsning · 206 ord

Flere og flere velhavende mennesker fra Asien foretrækker nu at bo i Singapore, hvor de tidligere søgte mod Hong Kong. Velhavere defineres her som personer, der har mindst USD 1 mio. til rådighed i frie midler.

Hver tredje af alle asiater, der bor hovedparten af tiden uden for deres hjemland, peger på Singapore som det sted, de helst vil bo. Hver fjerde foretrækker Hong Kong, fremgår det af en undersøgelse, som Royal Bank of Canada har lavet.

Singapores indkomstskat når aldrig højere op end 20 pct., og det kan være et af trækplastrene for ø-staten. Men det er ikke noget, som de velhavende tilflyttere selv fremhæver. 89 pct. peger i stedet på livskvaliteten som hovedårsagen til, at de har slået sig ned i Singapore. 83 pct. fremhæver den politiske stabilitet, mens mulighederne inden for uddannelse og infrastruktur også trækker mange til.

2 mio. af Singapores 5,3 mio. indbyggere er p.t. udlændinge. 188.000 af ø-statens husstande tilhører i dag velhavende mennesker. Dermed slår Singapore både Kuwait og Qatar som rigmands-magnet.

Sammenlignet med Hong Kong betragtes Singapore som mere grøn og mindre forurenet. Desuden betyder det noget for tiltrækningskraften på de to metropoler, at Singapore et selvstændigt land, mens Hong Kong hører under Kina, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: