BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, DOBBELTBESKATNINGSAFTALE, EFTERLØN, EJENDOMSSKATTER

Fuld ejendomsværdiskat trods grænse for udnyttelse

Flag 28-07-15 ~Et minuts læsning · 161 ord

Det giver ingen rabat på ejendomsværdiskat på en bolig i udlandet, at du kun har mulighed for at bruge den en brøkdel af året. Det fremgår af advokat Tommy V. Christiansens brevkassesvar til en spørger med feriebolig i Thailand.

Spørgeren er efterlønner og må derfor kun benytte boligen højst tre måneder om året. Men spørgeren skal alligevel betale fuld ejendomsværdiskat af boligen.

Det hjælper i den forbindelse heller ikke, at den thailandske bolig står på lejet grund. Ejendomsværdiskatten beregnes nemlig på basis af «boligværdien».

Ifølge svareren er der ingen dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Thailand, så der skal betales fuld ejendomsværdiskat til Skat af den thailandske bolig. Dog kan lignende skatter af «boligværdien», som ejeren skal betale til Thailand, trækkes fra i den skat, der skal svares i Danmark af den samme bolig. Men grundskatter, tinglysningsafgifter - og lignende skatter/afgifter - i forbindelse med overdragelse og belåning af en bolig i Thailand, kan ifølge svaret ikke trækkes fra i den danske ejendomsværdiskat.

Skribentmail: