BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, EJENDOMSSKATTER

Fuld ejendomsværdiskat til Danmark trods rejserestriktioner

Flag 05-09-21 ~2 minutters læsning · 216 ord

Du skal blive ved med at betale ejendomsværdiskat til Danmark af dit sommerhus i udlandet, selv om du føler dig tvunget til at følge de danske rejserestriktioner - og derfor ikke kan benytte sommerhuset.

Den konklusion er Skatterådet - og nu også Landsskatteretten - kommet frem til i en sag om en feriebolig i Italien.

Den danske ejer af sommerhuset spurgte i foråret 2021 Skatterådet, om han var fri for at betale ejendomsværdiskat i den periode, hvor covid-19 reglerne gjorde det svært eller umuligt for ham at besøge boligen. Udenrigsministeriet frarådede alle ikke-nødvendige rejser til Italien, og i den anden ende indførte Italien i marts 2020 både indrejseforbud for turister og begrænsninger for egne borgeres adgang til at bruge fritidsboliger. Det sidste gjorde det umuligt at leje ferieboligen ud til italienere.

Det bindende svar fra Skatterådet lød imidlertid, at covid-19 restriktioner ikke er grund nok til at sætte ejendomsværdiskatten «på hold» i en periode. Og den udlægning har Landsskatteretten stillet sig bag, fremgår det af brevkassesvaret.

Det afgørende for, om der skal betales ejendomsværdiskat, er, om en bolig står til rådighed eller ej. Derfor kræver en fritagelse for ejendomsværdiskat efter de to instansers mening, at forhold omkring selve boligen - f.eks. at den er ubeboelig - forhindrer den i at stå til rådighed for sin ejer.

Skribentmail: