BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, EJENDOMSSKATTER

Nul rabat på ejendomsværdiskat trods indrejseforbud

Flag 06-07-20 ~2 minutters læsning · 220 ord

Selv om det har været umuligt for dig at bruge din feriebolig i udlandet på grund af corona-restriktioner, så er der ingen rabat at hente på den danske ejendomsværdiskat af boligen. Det fremgår af en tilkendegivelse fra Skatterådet.

Tilkendegivelsen er faldet i en sag, hvor en dansker med feriebolig i den italienske region Umbrien har spurgt, om der er mulighed for at slippe for dansk ejendomsværdiskat af boligen i de perioder, hvor turister har haft indrejseforbud, og hvor Udenrigsministeriet har frarådet alle ikke-nødvendige rejser til støvlelandet.

Men ingen af de to omstændigheder giver ifølge Skatterådet grundlag for at sætte ejendomsværdiskatten ned, fremgår det af brevkassesvaret. Med flere begrundelser:

1) Ejendomsværdiskatten er en skat på rådigheden over en bolig, og den skal betales, uanset om du bruger den eller ej.

2) Ejendomsværdiskatten kan kun sænkes for en ejendom, hvis forhold vedrørende selve ejendommen fører til, at ejendommen er ubeboelig. Det kan for eksempel være på grund af stormskade eller vandskade.

Desuden begrunder rådet sit standpunkt med, at der ikke er praksis for nedslag i ejendomsværdiskatten i beslægtede situationer. F.eks. på grund af manglende visum, afsoning af en fængselsstraf eller indrejseforbud i et krigsramt land.

Endelig peger Skatterådet på, at ejeren trods forbud og anbefalinger stadig har været i stand til at disponere over ferieboligen i form af udlejning, ombygning og renovering.

Skribentmail: