FORBRUG, GENERELT

Skal spare en fjerdedel af vandforbruget

Flag 30-07-15 ~Et minuts læsning · 205 ord

Indbyggerne i Californien skal nedbringe deres forbrug af vand med 14. Det har statens guvernør, Jerry Brown, besluttet. Kravet om at spare på vandet gælder privatpersoner, og det kommer som en reaktion på længere tids tørke. Californien var senest ramt af en lignende tørke i 1970’erne. Men den gang skulle vandet kun dække forbruget hos 20 mio. indbyggere. I dag er tallet 40 mio.

Samtidig er landbruget, en af storforbrugerne af de knappe dråber, eksploderet i staten. Californien leverer halvdelen af amerikanernes forbrug af frugt - og 14 af deres øvrige mad. Og alene det landbrug, som foregår i områder, der ikke er naturlige landbrugsområder, står for 45 af vandforbruget. Derfor forslår det faktisk som skræddere et vist sted kun at skære ned på privatpersoners forbrug af vand, fremhæver Dennis Dimick, der er redaktør på tidsskriftet National Geographic.

Den aktuelle tørke har i øvrigt ikke blot ramt Californien. Den hærger også i Nevada, Arizona og tværs over de sydlige stater til Florida. Tørken er et ømtåleligt emne i hele USA, fordi den sætter spørgsmålstegn ved, om amerikanerne har bosat sig de rigtige steder, og om de strengt taget behøver at bruge helt så meget vand til deres swimmingpools og frodige golfbaner, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: