POLITI, KRIMINALITET, GENERELT, MENNESKERETTIGHEDER

Kristne slagtes på Sinai

Flag 14-03-17 ~2 minutters læsning · 222 ord

Altimens kristne turister fra Europa og andre steder får sig et solbad i turist- og dykker-mekkaet Sharm el-Sheikh på Sinais sydspids, så slagtes deres trosfæller i den anden ende af halvøen.

I de seneste uger er mindst 7 kristne blevet dræbt i byen Al-Arish, som ligger på Sinais nordkyst. Forfølgelsen har startet en masseflugt, så der nu kun er 1000 kristne tilbage i byen, hvor tallet vurderes til at have været 5000 i 2011.

Bag forfølgelsen står helt åbentlyst Islamisk Stat (ISIS), som tilmed har lagt en video på nettet, der propaganderer for, at kristne skal anses som jaget vildt.

Der er ikke megen hjælp at hente hos de egyptiske myndigheder og sikkerhedsstyrker. De står nemlig også på dødslisten og gemmer sig af frygt for deres liv, fortæller en af de kristne flygtninge, Ezzat Yacoub Ishak. Desuden er blot det at få informationer ud om den religiøse udrensning op ad bakke, eftersom ingen medier har adgang til området.

Islamisk Stat oplever i disse år fremgang på Sinai. Den næres blandt andet af det økonomiske tab, som fremkommer ved, at Egyptens leder, Abdel al-Sisi, har sat hårdt ind i kampen mod de indtægtsgivende tunneler til Gaza. Desuden følger områdets beboere sig i forvejen behandlet som andenrangs borgere, lyder beskrivelsen ifølge artiklen fra Mina Thabet, der repræsenterer Egyptian Commission for Rights and Freedom (ECRF).

Skribentmail: