BOLIG, ØKONOMI, BOLIGLEJE, LEJLIGHEDER

Verdens dyreste by at bo i

Flag 16-03-17 ~2 minutters læsning · 273 ord

«I Left My Heart In San Francisco», lyder titlen på Tony Bennett’s klassiske ballade. Men sandheden er, at du også kommer til at efterlade flere penge end i nogen anden by på kloden, hvis du skulle vælge at flytte til byen.

Ifølge Nested.com koster det nemlig i snit DKK 14.600 om måneden at leje 39 kvadratmeter i San Francisco, og det gør millionbyen på den amerikanske vestkyst til verdens dyreste by at få tag over hovedet i.

Udlejerne i New York er de næst-mest griske i verden. De skal have DKK 14.000 om måneden for den samme størrelse lejlighed, mens Boston kommer ind på tredjepladsen. Som avisen The Wall Street Journal konstaterer: Verdens tre dyreste byer at slå sig ned i findes alle i USA.

Og det er i virkeligheden snarere en underdrivelse. For du kommer også til at efterlade både dit hjerte og en masse penge i flere andre amerikanske byer. Også Washington og Los Angeles er med i top-10 blandt de 124 byer, som det London-baserede ejendomsmæglerindeks har sammenlignet. Her koster det henholdsvis DKK 9700 og 8400 om måneden at råde over 39 kvm.

De amerikanske storbyer er således langt dyrere at bo til leje i end f.eks. København, der kommer ind på 14. pladsen i sammenligningen med en gennemsnitlig husleje på DKK 7000 om måneden for de 39 kvm.

Billigere - hvis man ellers kan bruge det ord - bliver det naturligvis ikke, hvis du vil have familien med over there. I så fald ryger huslejen i San Francisco op på DKK 28.000 om måneden, mens en familie-lejlighed i New York koster DKK 26.000 på månedsbasis, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/her-betaler-indbyggerne-verdens-hoejeste-husleje/6536161