POLITI, KRIMINALITET, JURA, REGLER, MENNESKERETTIGHEDER

Her risikerer du en tvangs-klipning

Flag 17-04-13 ~2 minutters læsning · 235 ord

Gaza-striben er ikke noget velvalgt opholdssted, hvis du er en ung, muslimsk mand og holder af din nuværende frisure. Her risikerer du nemlig at blive anholdt og tvangs-klippet af sikkerhedsstyrker, hvis din frisure ikke lever op til de islamistiske retningslinier.

Associated Press har beskrevetet eksempel med den 19-årige maler Ayman al-Sayed, som i begyndelsen af april 2013 blev stoppet op på gaden af politifolk og smidt ind i en jeep sammen med et dusin jævnaldrende mænd. Forklaringen fulgte først på politistationen, hvor palæstinenseren fik at vide, at hans skulderlange hår ikke hørte hjemme i et muslimsk land. Samme besked fik de andre anholdte, som først blev stillet op ad en væg og hånet - for derefter at få klippet en korthåret stribe fra pande til nakke. Forsøg på at gøre modstand blev afregnet med tæsk.

Efter klipningen fik fangerne besked på at gå hen til en frisør og få arbejdet gjort færdigt.

Ifølge Det Palæstinensiske Center for Menneskerettigheder i Gaza er Ayman al-Sayed langt fra den eneste, der er løbet ind i Gazas «frisør-kommandoer».

Tvangsklipningerne er den nyeste i rækken af islamiserings-kampagner, som de senere år har fundet sted i Gaza, siden Hamas tog kontrollen over området i 2006. Tidligere har der også været aktioner for at forhindre kvinder i at ryge vandpibe og løbe maratonløb, lige som der er blevet skredet ind over for mænd, som klippede hår på kvinder, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: