POLITI, KRIMINALITET, JURA, REGLER, MENNESKERETTIGHEDER

16 måneder i fængsel for at blive voldtaget

Flag 20-07-13 ~2 minutters læsning · 319 ord

Nordmanden Marte Dalelv har fået en dom på 16 måneders fængsel for voldtægt i Dubai. Problemet er blot, at nordmanden er en pige på 24 år, og at det var hende, som voldtægten blev begået imod.

Alligevel fik Marte Dalelv i tirsdags en dom på 16 måneders fængsel for «sex uden for ægteskab». Straffen til voldtægtsmanden blev fem måneder kortere, og den handlede ikke om voldtægt.

Voldtægten fandt sted den 6-3-2013, hvor den norske kvinde var på en fugtig firmaudflugt til Dubai. Her tog hun med en mandlig kollega op på hans værelse, hvorefter hun på et tidspunkt faldt i søvn. Senere vågnende hun ved, at hun lå på maven uden tøj på, mens kollegaen var ved at voldtage hende.

Marte Dalelv gik til politiet i Dubai, som ikke ville tro på hende. I stedet blev hun fængslet for at have givet falsk vidneforklaring, for at have haft sex uden for ægteskab og for at være beruset på offentligt sted. De to sidste punkter strider kraftigt mod den gældende sharia-lov i millionbyen.

Først efter fire dage i fængsel fik den norske kvinde lov til at ringe til sin far for at fortælle om den katepine, hun var havnet i. Det fik gang i det norske diplomati, som fik Marte Dalelv flyttet over til en norsk sømandskirke for at vente på sin dom, der altså kom for få dage siden.

Sagen om den norske kvinde får nu det danske udenrigsministerium til at advare danskere i lignende situationer mod at gå til politiet i Dubai. Søg i stedet hjælp hos det danske konsulat, lyder rådet.

Den «omvendte» dom for voldtægt er ikke enestående i Dubai. I 2009 blev den australske hotelarbejder Alicia Gali benåedet efter at have siddet otte måneder i fængsel for at have anmeldt en voldtægt. Året før fik et engelsk par tre måneders fængsel for at have haft sex på en strand i ørkenstaten, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: