POLITI, KRIMINALITET, JURA, REGLER, MENNESKERETTIGHEDER

Hundredvis er bortført - eller helt forsvundet

Flag 10-09-16 ~Et minuts læsning · 193 ord

Dødspatruljer og bortførelser er blevet en del af dagens orden under Egyptens nye præsident, Abdel Fattah al-Sisi. Landets indenrigsministeriet erkender selv, at 130 personer er forsvundet, uden at ministeriet kan fortælle hvorhen. Men en egyptisk menneskerettighedsorganisation har sager liggende om 340 forsvindinger under landets nye regime.

Men måske er situationen endnu værre, end disse tal viser. For som egypteren Eslam Almohandes udtrykker det: Næsten alle her i landet har familiemedlemmer eller venner, som er blevet dræbt eller fænglset.

Selv oplevede han i efteråret en nabo «forsvinde» sporløst. Hans bil blev fundet, men naboen var forsvundet fra jordens overflade. Men seks måneder efter dukkede naboen pludselig op. På en politistation i lokalområdet. Uden forklaring. Men med brændemærker efter el-kabler.

Eslam Almohandes’ nabo slap dog fra sin «forsvinden» med livet i behold. Så heldig var den 28-årige italienske ph.d.-studerende, Giulio Regeni, ikke. Han var taget til Egypten for at studere landets fagforeninger, som er et følsomt emne. Den 25-1-16, på 5-års dagen for opstanden mod landets tidligere diktator, Hosni Mubarak, «forsvandt» også italieneren. Men i dette tilfælde uden returbillet. 10 dage senere blev hans lig fundet ved en omfartsvej til Kairo, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: