VIRKSOMHED, ØKONOMI, NETHANDEL, VIRKSOMHEDSETABLERING

Hele landsbyer slår sig op på internetsalg

Flag 08-09-16 ~2 minutters læsning · 236 ord

Hvor mange landsbyer i Kina for få år siden blot blev affolket, fordi mange af deres indbyggere søgte lykken i storbyerne, så har internettet nu fået pendulet til at svinge den modsatte vej. Selv i ret så øde landsbyer skyder internetbutikker nu op med stor hast.

En af dem er Wantou Township, som ligger i Jiangsu. Her findes 1000 internetbutikker, og det svarer til, at hver femte indbygger har slået sig op på internetsalg. Der falbydes alt, hvad man selv kan fremstille. Fra vifter, sutsko og hundekurve til blomsterkasser, måtter og kurvemøbler.

En af de første i landsbyen, der begyndte at sælge husflid på nettet, var Dou Yulei. Han har set ideen brede sig i byen i en grad, så de unge, som var rejst væk, nu vender tilbage. De får måske DKK 2000-3000 om måneden på en fabrik, men de kan tjene det tredobbelte ved at komme tilbage, fortæller byens internet-pioner.

Den megen husflid sættes til salg på den kinesiske internethandelseplads Taobao.com, og det sker i en grad, så man ligefrem er begyndt at tale om taobao-landsbyer. I 2013 fandtes der 20 taobao-landsbyer, men det tal er steget til 780 i slutningen af 2015, fremgår det af tal fra den kinesiske internetsøgemaskine Alibaba.

Problemet er næsten, at ideen breder sig for hurtigt. Alle efterligner hinanden på det her område, og dermed er der ligefrem opstået bobler i visse taobao-landsbyer, fortæller økonomen Yu Fenghui ifølge artiklen.

Skribentmail: