BOLIG, KØB, SALG, SKØDER

Afklaring om boligkøb i Tyrkiet

Flag ARTIKEL 04-04-06 ~2 minutters læsning · 287 ord

Op mod 8.000 danskere venter på at få et skøde på en bolig, de har købt i Tyrkiet inden for de sidste års tid, og de kan forhåbentlig nu ånde lettet op - langt om længe.

Det skulle nemlig netop være vedtaget, at danskere, som kan fremvise en opholds- eller arbejdstilladelse på seks måneder, kan købe bolig i Tyrkiet, og få et skøde på den også.

»At få denne opholdstilladelse er en ren formsag. Så der skulle nu være klarhed for, hvordan danskere som vil købe bolig i Tyrkiet, er stillet,« siger ejendomsmægler Lars Raunkjær fra Homeco i Alany,Tyrkiet.

Han tilføjer dog, at det kræver personlig tilstedeværelse i Tyrkiet for at få udstedt en opholdstilladelse. Intet kan gøres fra Danmark. Alle formaliteter skal ske i Tyrkiet.

En seks-måneders opholdstilladelse giver ret til at eje én bolig i Tyrkiet per person.

»Søger man om en fem-års opholdstilladelse tyder alt på, at man så kan eje to boliger per person,« siger Lars Raunkjær.

6.000 har købt feriehus

Tyrkiet har tiltrukket danskere på jagt efter en feriebolig i stort tal de senere på grund af de lave priser.

For bare lidt mere end én million kroner kan man få en villa med havudsigt, og både mad, drikke og andre leveomkostning er også lave efter danske forhold. Et sted mellem 6.000 og 8.000 danskere menes allerede at have købt feriebolig i Tyrkiet, men mange af dem har endnu ikke fået skøde på deres lejlighed eller hus.

Ud over opholdstilladelse skal man som køber have en godkendelse af det tyrkiske militær. Det skal sikre, at ejendommen ikke ligger tæt på militære anlæg eller kan bruges til spionage. Men det opfattes som en formalitet og er typisk noget, som ejendomsmæglerne tage sig af.