BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER, LEJLIGHEDER, VILLAER

Her kan du stadig gøre en god forretning

Flag ARTIKEL 29-07-08 ~2 minutters læsning · 386 ord

Boligkrisen i USA har høvlet op mod 40 procent af prisen på mange boliger. Samtidig har dollarkursen været på en streng slankekur og lå i går i kurs 4.72.

Derfor er det en god idé at vende blikket mod USA, hvis drømmen om en feriebolig i udlandet skal realiseres.

»Hvis jeg skal vurdere, hvor der er størst mulighed for at gøre en god forretning i udlandet netop nu, befinder USA sig øverst på skamlen. Priserne er visse steder faldet med 40 procent. Samtidig er dollaren billig, og den kombination giver gode muligheder for at gøre en god forretning,« siger John Andersen, der er administrerende direktør i SunshineWorld, en ejendomsmæglerkæde, som sælger boliger i ti lande verden over.

Især ferieboliger i Orlando, Florida, er attraktive, fordi priserne er raslet ned. Omvendt tror han ikke på, at priserne på Manhatten i New

ork kan blive ved med at stige yderlige.

Tror på stigninger

Men det gør direktøren for Lux Invest, et investeringsselskab, som udelukkende investerer i luksusejendomme på Manhatten i centrum af New

ork:

»Selv om huspriserne i USA er faldet markant, stiger priserne på Manhatten fortsat. Her udvikler boligmarkedet sig anderledes og er derfor interessant set ud fra en investeringsvinkel. Der er stigende efterspørgsel på boliger, og udbuddet er begrænset. Antallet af byggetilladelser skæres endda ned med 40 procent, og det er med til at presse prisen,« siger administrerende direktør i Lux Invest, Michael Lexner.

Prisfest i Dubai

Også i Dubai skinner solen på ejendomsinvesteringerne:

»De mest attraktive huse er steget tæt ved 50 procent på bare tre måneder. Jeg vil tro, at der i snit for hele Dubai har været prishop på mellem 25 og 30 procent i år,« siger Steffen Deichmann, ejendomsmægler fra Scandia Property i Dubai.

Han venter, at prisfesten forsætter, for 25.000 udlændinge får opholdstilladelse i Dubai hver måned, og det er nogenlunde, hvad der også bygges af nye boliger.

Man behøver dog ikke sidde sammenkrøllet i flere timer på et fly for at komme ned til en god ejendomsinvestering:

»I Tyskland er priserne steget lidt de senere år, men gennemsnitsprisen i landet er fortsat så lav, at den praktisk talt ikke kan blive lavere. Derfor er det en investering, som måske ikke giver et rekordhøjt afkast, men den kan til gengæld ikke gå galt,« lyder vurderingen fra John Andersen fra ejendomsmæglerkæden, SunshineWorld.