BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER, LEJLIGHEDER, VILLAER

Boliger til halv pris på den anden side af dammen

Flag 23-09-07 ~Et minuts læsning · 200 ord

Dollarkursen er den laveste siden 1979, og så har den amerikanske boligkrise fået priserne på huse i USA til at falde. Det gør til sammen, at du i dag kan købe en feriebolig i solskinsstaten Florida til ca. halv pris i forhold til, hvad en tilsvarende bolig koster i f.eks. Spanien og Italien.

Det fortæller adm. direktør John Andersen fra ejendomsmægleren Sunshineworld, der fra oktober 2007 tager Florida med på tilbudsmenuen.

Hidtil har afstanden afholdt Sunshineworld fra at sælge ferieboliger «overthere», men nu er flybilletterne efterhånden til at komme i nærheden af trods afstanden. Dertil kommer, at Florida byder på badevejr hele året. Selv i vintermånederne ligger gennemsnitstemperaturen på over 25 grader. Endelig er det meget billigt at leve i Florida.

De amerikanske boligpriser har været svagt faldende på det seneste, og faldet har været størst i Florida, skriver Financial Times. Kun de allerdyreste boliger i staten - dem over 10 mio. dollars - er ikke faldet i pris, tilføjer BusinessWeek.

Resultatet er, at du i dag kan købe en ferielejlighed i Miami med altan og havudsigt for ca. 1,9 mio. DKK, og i Orlando koster en nybygget billa på 150 kvm ca. 1,8 mio. DKK, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: