BOLIG, KØB, SALG, BOLIGKØB, DELEJERSKAB, FERIEBOLIGER, LEJLIGHEDER, VILLAER

Forretningsmand slår et slag for delehuse

Flag 18-09-11 ~2 minutters læsning · 250 ord

Du bruger alligevel ikke din feriebolig i udlandet ret mange uger om året, så hvorfor ikke dele den med andre?

Sådan lyder det gode råd fra Lars Kolind, tidligere koncernchef i høreapparatvirksomheden Oticon, der selv er en af de 80.000 danskere, som ifølge forretningsmanden ejer en feriebolig i udlandet.

Men han synes, at ejerskabet er en dårlig forretning, fordi han og konen højst bruger feriehuset fem uger om året - eller 10 pct. af tiden. Resten af året står deres udenlandske feriehus gabende tomt, samtidig med at der stadig er masser af udgifter til telefon, tyverialarm, havemand, tilsyn, vand, ejendomsskatter - samt ikke at forglemme: ejendomsværdiskatten til Danmark.

Derfor drømmer Lars Kolind om at få nogle medejere til boligen. Med tre af slagsen kunne hver af ejerne stadig have fuld rådighed over boligen i 12 uger om året, og det er rigeligt, mener han. Alligevel afviser han det direkte medejerskab, fordi det af erfaringsmæssigt giver bøvl. Blandt andet fordi nogle mennesker kræver, at alt er 100 pct. i orden, mens andre trives fint i en rodebutik.

Løsningen er ifølge forretningsmanden at stifte en forening, hvor f.eks. 21 personer i fællesskab ejer fem ferieboliger rundt omkring i verden. Så vil projektet komme op på en størrelse, hvor det er tvingende nødvendigt at lave klare regler og betale professionelle for at stå for driften. Herefter vil bøvlet så at sige være udliciteret - og endda til en rimelig pris. Der er jo mange til at dele om regningen, lyder Lars Kolinds «feriebolig-kur».

Skribentmail: