BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, EJENDOMSSKATTER

Mulighed for fradrag i ejendomsværdiskat

Flag 16-11-10 ~Et minuts læsning · 158 ord

Danskere med feriebolig i Spanien og skattepligt til Danmark har mulighed for at få fradrag i den danske ejendomsværdiskat af deres spanske bolig.

De fleste vil nok mene, at det må være rigeligt at skulle betale skat til ét skattevæsen. Men efter at Danmark har opsagt dobbeltbeskatningstalen med Spanien, skal danskere med bolig i Spanien at som udgangspunkt betale ejendomsskatter af boligen til hele to. Nemlig både det spanske og det danske.

Skatteministeriet har dog netop udsendt nye retningslinier, som reelt skruer lidt ned for dobbeltbeskatningen. De handler nemlig om, hvornår der kan gives nedslag i den danske ejendomsværdiskat af boliger i bl.a. Spanien.

Hovedpunktet for danskere med bolig i Spanien er, at den spanske ejendomsskat El Impuesto sobre los Bienes Immuebles kan trækkes fra den danske ejendomsværdiskat.

Danskere, som ikke har været opmærksom på dette - og altså har betalt dobbeltskat på området, kan få genoptaget deres skatteansættelse hos Skat tilbage til 1-1-2009, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: