VIRKSOMHED, ØKONOMI, VIRKSOMHEDSETABLERING

Mangel på kapital og gennembrud blandt iværksættere

Flag 11-03-15 ~Et minuts læsning · 180 ord

Hvis du tænker, at det må være en god idé at starte din virksomhed i Norge, som vælter rundt i oliemilliarder, så tænk igen. Selv om pengene så absolut ligger inden for rækkevidde, så har iværksætterne i Norge det ikke bedre end i Danmark. Faktisk er problemerne ens i de to lande: Masser af ideer, men ingen risikovillig kapital, og ingen gennembrud.

Samtidig var det i 2012 kun 6 pct. af nordmændene, som overvejede at starte egen virksomhed. Og endnu færre gjorde noget ved det. Unge, veluddannede nordmænd vil ikke have foden under eget bord. De foretrækker de sikre og vellønnede job i olieindustrien og finansverdenen. Det er helt anderledes end i f.eks. England, hvor iværksætteri spiller en langt større rolle.

Som den USA-israelske iværksætter og forfatter udtrykte det på messen Innovation Week i Oslo: I Norden er iværksætteri ikke en lidenskab. Det er blot en livsstil, som ikke nødvendigvis kræver hårdt arbejde. Og dem, der kunne bryde igennem og skabe en stor virksomhed, får aldrig kapitalen til det. De er fanget i dødens gab, lød hans ord ifølge artiklen.

Skribentmail: