VIRKSOMHED, GENERELT, VIRKSOMHEDSETABLERING

For mange firmaer bliver ved med at være små

Flag 27-05-15 ~Et minuts læsning · 186 ord

I Danmark og resten af Europa etableres der mange firmaer - de såkaldte startups. Men alt for få af dem bliver for alvor til noget - scale ups. Sådan ser Europas problem med vækstvirksomheder ud, når Birgitte Andersen, direktør for Big Innovation Centre i London, skal beskrive det kort. Og det gjorde hun forleden på et statusmøde i European Institute of Innovation (EIT) i Budapest.

EIT har i fem år ydet støtte til opstarts-virksomheder i Europa, men der er stadig langt op til det niveau, som bl.a. findes i USA. Her er Google, Facebook, Apple, Amazon etc. levende beviser på små iværksættervirksomheder, der bliver store. Endda rigtig store.

Når for få iværksættere i Europa vokser sig store, skyldes det ifølge Birgitte Andersen to ting. De europæiske investorer har alt for lidt forståelse for, hvordan man gør digitale forretninger. Desuden er vi i Europa alt for optaget af at beskytte data, hvor amerikanerne har meget mere fokus på, hvordan vi kan dele dataene og få udbytte af dem. Data er nemlig lig med penge, men det har europæerne altså bare ikke helt fattet, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: