VIRKSOMHED, STATISTIK, VIRKSOMHEDSETABLERING

6 gange så mange venture-investeringer

Flag 04-07-14 ~Et minuts læsning · 183 ord

I 2012 foretog tyske venture-selskaber investeringer for USD 1.200 mio., og Tyskland går for at være et udmærket investeringsland, hvor der bl.a. er godt gang i Berlin.

Alligevel ligger investeringerne flere ligaer under niveauet i USA, hvor amerikanske venture-kapitalister samme år valgte at investere for USD 27.100 mio., fremgår det af nye tal fra European Patent Office (EPO).

Dermed er de amerikanske venture-investeringer 24 gange så store som de tyske. Med til historien hører, at USA kun har fire gange så mange indbyggere som Tyskland, så de amerikanske venture-folk investerer altså seks gange så meget som de tyske.

Billedet understreges af, at Tyskland endnu ikke har oplevet iøjnefaldende børsnoteringer fra opstartsvirksomheder, sådan som det er sket i USA med f.eks. Google og Facebook. I stedet sker der det, at tyske iværksætter-firmaer ofte flytter til USA - akkurat som mange danske, påpeger skribenten.

Resultatet kan aflæses på listen over de 50 største firmaer i Europa. Listen tæller ingen firmaer, som er under 20 år gamle. Mens Google, Facebook og andre skyder op i USA, kniber det med fornyelsen i Europa, fremgår det af kommentaren.

Skribentmail: