VIRKSOMHED, STATISTIK, JOBMULIGHEDER, VIRKSOMHEDSETABLERING

I top med udenlandske arbejdspladser

Flag 23-06-15 ~Et minuts læsning · 162 ord

Dublin er den storby i Nordeuropa, som udenlandske investorer suverænt opretter flest arbejdspladser i. Fra 2009 til 2014 har de skabt 43.274 nye job i den irske hovedstad, og det er rekord blandt de nordeuropæiske metropoler, fremgår det af en undersøgelse fra Copenhagen Capacity.

På andenpladsen følger Amsterdam, hvor udenlandske investeringer har kastet 33.939 nye arbejdspladser af sig i den samme periode. Derefter er der langt ned til de øvrige storbyer, som kun har fået i størrelsesordenen 5000 - 10.000 nye arbejdspladser med udenlandsk kapital i ryggen i løbet af de fem år.

Lavest ligger København, hvor Sjælland endda har fået lov at tælle med i. Her her udenlandske investorer kun oprettet 5751 arbejdspladser - eller 18 af Dublins - i løbet af de fem år.

Anders Hedegaard, formand for Dansk Industri (DI) i Hovedstaden, kalder opgørelsen et wake-up call. Og Frank Jensen (S), overborgmester i København, erkender ifølge artiklen, at Københavnsområdet har haft for lidt tiltrækningskraft i forhold til udenlandske firmaer.

Skribentmail:

Mere info: http://www.business.dk/oekonomi/koebenhavn-taber-kaploebet-om-internationale-investeringer