VIRKSOMHED, ØKONOMI, JOBMULIGHEDER, VIRKSOMHEDSETABLERING

Lønnen er steget 75 pct. på 10 år

Flag 01-04-15 ~Et minuts læsning · 172 ord

I 2005 skulle en ufaglært arbejder i Polen kun have DKK 4000 om måneden. Det beløb er på 10 år steget med 75 pct. til DKK 7000. Samtidig er det ikke længere muligt for udenlandske virksomheder at få de samme skatterabatter og tilskud som tidligere, når de slår sig ned.

Slutresultatet er, at Polen ikke længere er det trækplaster for danske virksomheder, som landet var for mellem 5 og 10 år siden, fortæller Steen Hommel, der er ambassadør ved den danske ambassade i Warszawa.

Svaret er i øvrigt det samme på ambassaderne i Tjekkiet og Ungarn: Lønningerne stiger, og virksomheder fra lande med højere lønninger står ikke længere på spring for at bygge og udvide fabrikker i landene.

Udviklingen i Polen betyder også, at danske virksomheder slår en anden type stillinger op i landet end førhen. I dag søger firmaerne først og fremmest unge ingeniører og økonomer, tilføjer ambassadøren.

Lego, Danfoss og LM Wind Power er nogle af de store danske virksomheder, der har etableret sig i Polen, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: