VIRKSOMHED, PRAKTISK, LEDELSE

Svært at holde på medarbejderne

Flag 30-05-15 ~Et minuts læsning · 177 ord

Hvis du etablerer egen virksomhed i Singapore, får du en udfordring med at holde på medarbejderne. Det skyldet bl.a., at arbejdsløsheden i bystaten ligger omkring 2 pct. Desuden regner singaporeanere ikke job som salgsassistent og lignende for noget, så den slags titler gør blot ansættelsesforholdet endnu kortere. I Singapore er der mere prestige i at arbejde på kontor.

Sådan lyder erfaringen i Norbreeze, som er et dansk importfirma med adresse i millionbyen. Firmaet har løst problemet ved at satse kraftigt på at gøre jobbene så attraktive som muligt mht. løn, karriereplaner og uddannelse. På den måde bidrager vi mest muligt til, at medarbejdernes familier kan være stolte over deres søn eller datter, fortæller Anders Peter Juel Sauerberg, der er medejer af firmaet.

Trods de store ambitioner er singaporeanere ikke meget for at træffe beslutninger i deres job, fremgår det af artiklen. Det går ikke at køre med «frihed under ansvar» som i Danmark. Ledere er nødt til at tage deres medarbejdere i hånden hernede, tilføjer hans hustru, Anne Trads Juel Sauerberg, der også er medejer af firmaet.

Skribentmail: