VIRKSOMHED, GENERELT

Tillid går forud for alt andet

Flag 04-05-15 ~Et minuts læsning · 192 ord

Hvis du skal gøre forretninger i Singapore, så kommer du ingen vegne, før din samarbejdspartner har fuld tillid til dig og dit firma. Det tager tid, men du er nødt til at opbygge dit netværk, hvis tingene skal lykkes, lyder rådet fra Berit Basse, der er ambassadør på den danske ambassade i Singapore.

Anne Trads Juel Sauerberg har været det hele igennem med firmaet Norbreeze, som hun ejer sammen med sin mand Anders Peter Juel Sauerberg. Hun kan dog tilføje, at det ikke behøver være så dyrt og fornemt, når man skal skabe forretningsforbindelser. Store middage er ikke noget krav. Et møde over en kop kaffe eller te fungerer også fint, og det spolerer ikke noget, hvis dine børn pludselig dukker op midt i forretningssnakken. Tværtimod, fortæller hun.

At skabe tillid kræver tålmodighed. Asiater går ikke direkte til sagen, så der skal lyttes godt efter. Selv når en ting er besluttet, eller en løsning er fundet, kan der være et stykke vej til målstregen. Der skal informeres om tingene på den helt rigtige måde, og løsningen skal være til fordel for begge parter, hvis det skal lykkes, lyder danskerens erfaring ifølge artiklen.

Skribentmail: