VIRKSOMHED, ØKONOMI, LØN, ARBEJDSFORHOLD, VIRKSOMHEDSETABLERING

Hver fjerde indbygger er kineser

Flag 13-08-14 ~Et minuts læsning · 184 ord

Mens EU har forsøgt at redde stumperne af den italienske tøjindustri i konkurrencen med Kina, så er kineserne stille og roligt ved at overtage den italienske tekstilby Prato i Toscana. Hver fjerde af byens 200.000 indbyggere er nu kineser, og de lever i deres egne områder af byen - helt adskilt fra de indfødte italienere. Kineserne har således deres egne skoler, supermarkeder og efter sigende også egne lægeklinikker i byen.

I 1990 var der registreret 167 kinesere i byen, men i de følgende år begyndte italienske tøjfirmaer at flytte produktionen til Kina for at have en chance i konkurrencen. Samtidig tog nogle af firmaerne billig kinesisk arbejdskraft med tilbage til Italien. Først arbejdede kineserne i de lokale virksomheders baglokaler, men nu driver mange af de indvandrede kinesere selv tekstilvirksomhed i byen.

Kinesernes indtog gør virkelig nas på italienerne, fordi deres fabrikker kan levere til halv pris i forhold til italienernes fabrikker.

Det kan kun lade sig gøre, fordi kineserne snyder systemet ved at bruge sort arbejdskraft og snyder i skat, lyder forklaringen ifølge artiklen fra Giorgio Sillo, der er ansvarlig for integrationen i Prato.

Skribentmail: