OFFENTLIG, ADMINISTRATION, JURA, REGLER, INDREJSEREGLER, STATSBORGERSKAB

Bliv estisk statsborger for EUR 50

Flag 14-03-15 ~2 minutters læsning · 266 ord

Var det noget at blive statsborger i et andet land? Endda uden at du behøver ringe til flyttemanden? I så fald er muligheden der i Estland, der som det første land i verden har åbnet for digitalt statsborgerskab. Pris: EUR 50.

Den nye mulighed har eksisteret siden december 2014, og den er et tilbud til alle personer over 18 år på denne klode. Det digitale statsborgerskab i Estland giver ikke mulighed for hverken indrejse eller ophold i landet. Til gengæld giver det ret til at åbne en bankkonto, starte virksomhed og bruge de offentlige, digitale platforme i landet.

Og netop de digitale platforme er noget helt specielt i det lille baltiske land. Her får alle borgere nemlig et chipkort, der fungerer som både sygesikringsbevis og rejsekort. Desuden giver det adgang til 600 digitale services rettet mod borgerne og 2400 rettet mod virksomheder.

Samtidig giver det estiske statsborgerskab meget stor sikkerhed for, at du er den, som du udgiver dig for at være. Sammen med ansøgningen skal du således indsende både fingeraftryk og billede, og disse ting bliver tjekket, når du - som det kræves - møder fysisk op for at afhente statsborgerskabet. Dermed er sikkerheden for din identitet større end ved ID-løsninger fra f.eks. Google og Facebook, som bl.a. ike kan bruges i banker.

Desuden har EU besluttet, at digitale signaturer i medlemslandene skal kunne bruges i hele EU, og dette omfatter også Estlands nye tiltag, femgår det af artiklen.

Det digitale statsborgerskab er et fantastisk tilbud til entreprenører, der ønsker at etablere sig, lyder vurderingen fra den indiske entreprenør Kiran Chowdary ifølge Times of India.

Skribentmail: