FORBRUG, FORSIKRING, BÅDE

Billige båd-forsikringer risikerer at komme for EF-domstolen

Flag 26-09-07 ~Et minuts læsning · 187 ord

Danske bådejere kan forsikre deres fartøjer i Norge og spare mellem 5.000 og 10.000 DKK om året, fordi de så slipper for at betale en årlig afgift på 1 pct. af forsikringssummen til den danske stat.

Men nu er besparelsen i stor fare, efter at en række norske forsikringsselskaber har stoppet aktiviteten - efter pres fra Danmark. Bl.a. har den danske organisation Forsikring & Pension henvendt sig til sin norske søsterorganisation og krævet et stop for de afgiftsffrie bådforsikringer.

Det danske skattevæsen mener, at de norske forsikringsselskaber skal opkræve den danske afgift, når de sælger forsikringer til danskere. Det har kun få af dem gjort.

En af de store aktører på området, Quality Broker, mener ikke, at firmaet skal gøre sig i rollen som dansk skatteopkræver, eftersom firmaet ligger uden for EU. Desuden har firmaet slet ikke kapacitet til den slags, mener afdelingsleder Stein Victor Svendsen. I stedet overvejer forsikringsfirmaet at rejse sagen ved EF-domstolen.

Her står sagen så i øjeblikket, og det par hundrede danskere, som Quality Broker har solgt bådforsikringerne til, kan formentlig få lov til at sejle afgiftsfrit lidt endnu, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: