BOLIG, STATISTIK, BEGRÆNSET, SKATTEPLIGT, BOLIGKØB, BOPÆL, FERIEBOLIGER, LEJLIGHEDER

Stor interesse for lejligheder uden bopælspligt

Flag 13-11-08 ~2 minutters læsning · 219 ord

Mens det danske ejendomsmarked har skruet ned for blusset, melder danske ejendomsmæglere om fortsat stor interesse for at købe lejligheder i Danmark uden bopælspligt. En stor del af efterspørgslen kommer fra udlandsdanskere.

Ejendomsmægler Peter Norvig fra Nybolig vurderer, at der p.t. er cirka 500 boliger uden bopælspligt til salg i Københavns-området. De 300 ligger i Ørestaden, mens en stor del af de resterende befinder sig ved den københavnske havnefront. En lejlighed uden bopælspligt koster typisk mellem 5 og 15 pct. mere end en tilsvarende lejlighed med bopælspligt, fortæller ejendomsmægleren.

En udlandsdansker, der køber en bolig i Danmark uden bopælspligt, behøver ikke betale andre skatter til Danmark end ejendomsværdiskatten på den pågældende bolig. Det gælder, hvis vedkommende nøjes med at bruge boligen til ferier, ikke bruger den mere end tre måneder ad gangen og ikke bor i den over halvdelen af et år. Overtrædes tidsgrænserne, bliver boligejeren pludselig fuldt skattepligtig i Danmark.

Der er dog også mulighed for at købe boliger uden bopælspligt andre steder i Danmark end i hovedstaden. Ifølge Velfærdsministeriet har 20 af Danmarks 98 kommuner sløjfet den generelle regel om, at der er bopælspligt på en helårsbolig. De 20 kommuner er:

Fredensborg, Vallensbæk, Greve, Solrød, Ærø, Læsø, Samsø, Fanø, Herning, Ikast-Brande, Billund, Varde, Tønder, Ringkøbing-Skjern, Mariagerfjord, Rebild, Thisted, Morsø, Struer og Vesthimmerlands kommuner, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: