FORBRUG, FORSIKRING, BÅDE

Sådan slipper du for danske afgifter ved at udflage din båd

Flag 23-11-12 ~Et minuts læsning · 182 ord

Den danske stat scorer p.t. en afgift på kaskoforsikringer til danske lystbåde, som udgør én procent af bådenes forsikringsværdi. Afgiften er i forvejen så høj, at en del lystbåde-ejere for længst har valgt at lade deres både forsikre i udlandet.

Nu vil skatteminister Holger K. Nielsen så skrue afgiften op med 34 pct.

Hvis du er ejer af en lystbåd og synes, at det er dråben, som får bægeret til at flyde over, kan du overveje en finte, hvor du delvist udflager din lystbåd.

Hvis du lader en udlænding eje bare én procent af din båd, kan vedkommende tegne kaskoforsikringen i udlandet og viderefakturere den til dig.

Metoden er helt legal. Den fremgår af et høringssvar, som brancheorganisationen Forsikring & Pension har sendt til Skateministeriet om sagen.

Forsikring & Pension mener, at afgiftsstigningen vil betyde en ganske væsentligt ekstraudgift på cirka 13 procent på de berørte forsikringer.

Desuden tvivler organisationen på, at regeringen får trukket DKK 40 mio. ekstra op af lommerne på de danske bådeejere, sådan som det er regeringens formål med at skrue op for statsafgiften, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.metroxpress.dk/nyheder/undga-dansk-afgift-kb-badforsikring-i-udlandet/qeflkv!mTk@JUVXoQMH3togS6chYg/