GENERELLE, FORHOLD, SKATTER, AFGIFTER

Skattesnyd er større end hjælpepakke

Flag 18-01-13 ~2 minutters læsning · 302 ord

Hvis du er blevet træt af at betale verdens højeste skatter og afgifter i Danmark, så er der groft sagt to muligheder. 1) Find et land med lavere skat (hvilket giver frit valg på hele kloden). 2) Find et land, hvor du kan slippe for at betale den skat, som du sådan set skal betale.

Hvis du flytter til Grækenland kan du dog opnå begge dele på én gang! En EU-rapport viser nemlig, at grækerne snyder for i skat for 25 pct. af landets bruttonationalprodukt.

Rapporten kommer frem til, at skattesnyderiet beløber sig til op mod EUR 52 mia. (DKK 390 mia.) om året. Det er EUR 8 mia. mere, end de samme grækere får stillet til rådighed med den seneste hjælpepakke fra EU, den europæiske centralbank (ECB) og den internationale valutafond (IMF):

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2012/11/30/1130115151.htm

Ansvaret for snyderiet går tilsyneladende helt til toppen af den græske regering, hvor tidligere finansminister George Papaconstantinou er hovedperson i årtiers skatteskandale i landet. Han står til at blive efterforsket af politiet for at have slettet navne på familiemedlemmer ud af en liste med mistænkte skatteunddragere. Listen rummede navnene på i alt 2000 rige grækere med konti i den schweiziske afdeling af banken HSBC.

En række lande modtog listen med de schweiziske formuer, men Grækenland var det eneste land, der ikke gjorde noget ved sagen, som Pavlos Tsimas, politisk kommentator ved den græske avis Ta Nea, peger på. Således blev listerne brugt til at afsløre ubetalte skatter i både Italien, Frankrig og Spanien.

George Papaconstantinou blev i øvrigt fyret i 2011, og ved den lejlighed gav han listen til sin afløser, Evangelos Venizelos, som dog heller ikke gjorde noget for, at de pågældende personer kunne blive kikket efter i sømmene.

Det ventes dog, at Evangelos Venizelos slipper for videre tiltale i den græske skatte-tragedie, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: