VIRKSOMHED, SKATTER, AFGIFTER

Her snyder alle erhvervsdrivende i skat

Flag 28-08-13 ~2 minutters læsning · 260 ord

Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF) har ind til videre pumpet EUR 240 mia. (DKK 1800 mia.) i den græske stat for at forhindre en statsbankerot. Og lige nu overvejes det, om der skal sendes endnu flere milliarder til Grækenland for at holde landet fri af fallitten.

Imens pengene således fosser ind i den græske statskasse, så fosser de ud igen til græske erhvervsdrivende, som snyder i skat. Og der er ikke tale om lidt småfiflerier hist og pist. Skattesnyd er tilsyneladende lige så indgroet i det græske øhav, som beskyttelsespenge er det i Syditalien.

I juli og august 2013 tog græske skatteinspektører således på uanmeldt inspektion på en række græske ferieøer. De kom frem til, at knap halvdelen af de undersøgte erhvervsdrivende snød i skat. Men på en lang række øer var det langt flere. På øerne Symi, Paxos og Amorgos fandt inspektørerne således eksempler på skattesnyd hos samtlige undersøgte firmaer.

På Santorini snød 96,4 pct. af de erhvervsdrivende i skat. På Evia var det 85 pct. På Rhodos 81 pct. Og på Mykonos og Andros 80 pct., oplyser den græske avis Kathimerini.

Den græske finansminister, Yannis Stournaras, er kommet med en betinget beklagelse af det billede, som skatteinspektionen i det græske øhav tegner.

Hvis dette er det græske samfunds værdier, beklager jeg det meget, som han udtrykker det.

Finansministeren mener dog ikke desto mindre, at den græske stat er nødt til at slå ned på skattesnyderi. Og forbrugerne kan hjælpe til ved at kræve kvitteringer, når de handler i græske butikker, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: