GENERELLE, FORHOLD, ØKONOMI

Ø er både financielt center og velfærdsstat

Flag 16-12-16 ~Et minuts læsning · 168 ord

Det kan godt lade sig gøre at være både et financielt centrum og en velfærdsstat på samme tid. Det er øen Mauritius et eksempel på. Den lille ø, som ligger ud for Madagaskar i det Indiske Ocean, har en stor banksektor, der bl.a. ekspederer 13 af alle udenlandske investeringer i Indien, som øen har tætte handelsrelationer med.

Forsikringsbranchen spås i øvrigt at blive den næste branche, som kommer til at sætte sit præg på øens økonomi. Godt hjulpet på vej af et stabilt demokrati, lave renter og en valuta, der følger kursen på Euro.

Samtidig lever øens 1,3 mio. indbyggere i en stat, hvor forskellen mellem rig og fattig er mindre end mange andre steder. Det skyldes, at øens 85-årige premierminister, Anerood Jugnauth, er forkæmper for en omfordeling af landets goder, som er usædvanlig på de kanter.

Oveni dette skal lægges, at Mauritius igennem årtier har været et turistparadis. Denne status søges i disse år udbygget med kraftige investeringer rettet mod luksus- og dykkerturisme, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: