SOCIAL, SUNDHED, GENERELT, MEDICIN

Skal være Medicon Valley for naturmedicin

Flag 19-12-16 ~Et minuts læsning · 196 ord

Mens især danskere og svenskere forbinder udtrykket Medicon Valley med de mange medicinalvirksomheder i Øresundsområdet, så er et nyt et af slagsen på vej i Østthailand. Her satser den thailandske regering stort på at skabe et Medicon Valley - blot for naturmedicin.

Thailand er i forvejen et af de lande i verden inden for medicinsk turisme. Hvert år kommer hundredtusiner af udlændinge til landet for at blive behandlet for billige penge på et hospital eller en tandklinik. Men nu skal paletten udvides med plantemedicin.

I første omgang er Abhaibhubejhr Hospital i provincen Prachin Buri udset til at blive en slags «Herb City». Dernæst er det tanken at overføre konceptet til Chiang Rai, Surat Thani og Sakon Nakhon.

Abhaibhubejhr Hospital slog sig for 30 år siden op på at udvinde et middel mod herpes fra planten Phayo-yo, som har det latinske navn Clinacanthus nutans. Det er en plante, som er blevet brugt i århundreder. Det lykkedes hospitalet at raffinere udtrækket fra planten, så bivirkningerne blev fjernet, og produktet er nu anerkendt officielt.

Ideen er, at hospitalet skal gøre det samme med ekstrakter fra andre planter, og alle præparaterne vil blive 100 pct. økologiske, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: