OFFENTLIG, ADMINISTRATION, JURA, REGLER, KORRUPTION, MENNESKERETTIGHEDER

Medier tvinges til at lukke

Flag 31-05-16 ~Et minuts læsning · 190 ord

Flere medier i Malaysia er blevet tvunget af landets myndigheder til at lukke. Enten for altid eller for en periode. Senest er det gået ud over internetavisen Malaysian Insider, som har fået sin hjemmeside blokeret af regeringen.

Samtidig styrtdykker det fjernøstlige land på ranglisten over pressefrihed. Malaysia er rutschet 60 pladser tilbage på listen, så landet nu ligger helt nede på 147. pladsen over lande med mest pressefrihed.

Oveni dette er der sluppet dokumenter ud, som afslører, at der er tikket hele DKK 4,5 mia. ind på den private bankkonto hos landets premierminister, Najib Razak. Det har ført til anklager mod ham for korruption. Men det problem kalrede landets statsanklager tidligere på året ved at frikende premierministeren. Det har ikke fået kritikken til at forstumme, men myndighederne har øget indsatsen for at forhindre omtale af sagen.

Benjamin Ismail, leder af Journalister uden Grænser i Asien, mener ifølge artiklen, at det er en underdrivelse at sige, at censuren er blevet værre i Malaysia. Han mener, at regeringen har kurs mod det autoritære, og at den gamler med hele landets ry, når den vælger at beskytte én person mod så alvorlige beskyldninger.

Skribentmail: