OFFENTLIG, ADMINISTRATION, JURA, REGLER, MENNESKERETTIGHEDER

Islamister hakker 9 personer til døde

Flag 12-05-16 ~Et minuts læsning · 182 ord

9 personer er inden for de seneste 14 måneder blevet hakket til døde af islamister i Bangladesh. Det er aktivister, liberale, bloggere og ateister, som er blevet opsøgt og dræbt i deres hjem, på deres arbejde eller på gaden. Ofrenes navne har i forvejen figureret på deciderede dødslister, som militante islamister har lagt på internet.

Seneste drab fandt sted 25-4-16, da seks mænd med pistoler og macheter trængte ind i en privat lejlighed, hvor de dræbte en forkæmper for homoseksuelles rettigheder og en redaktør af et magasin.

Bag de religiøse drab står bl.a. islamisk Stat (ISIS) og den lokale terrorgruppe Ansarullah Bangla Team.

De islamistiske drab har fået dusinvis af bloggere fra Bangladesh til at flygte fra landet for at redde deres liv. Andre bliver - men skruer ifølge artiklen op for selvcensuren.

Drabene er islamisternes middel i kampen om, hvorvidt Bangladesh skal styres af islam, eller landet skal holde religion og politik adskilt.

Ingen af de 9 mord er endnu opklaret, og det er i sig selv en skandale, mener Champa Patel, der er leder af menneskerettighedsorganisationen Amnesty International i Sydasien.

Skribentmail: