POLITI, KRIMINALITET, STATISTIK

10-dobbelt risiko for at blive voldtaget her

Flag 07-06-16 ~Et minuts læsning · 185 ord

Hvis du er kvinde, skal du være klar over, at risikoen for at blive voldtaget stiger 10 gange, hvis du tager et smut til Sverige.

Mens der i 2013 blev anmeldt 6 voldtægter pr. 100.000 indbyggere i Danmark, så var tallet 58 i Sverige og 22 i Norge. Tallene for det pågældende år bygger på 351 anmeldelser for voldtægt i Danmark, 5634 i Sverige og 1136 i Norge.

Oplysningerne kommer ifølge artiklen fra Forenede Nationers Agentur for Narkotika og Kriminalitet, og de kan også læses på Knoemas statistik over voldtægter på verdensplan.

Opgørelsen på Knoema dækker hele verden, og her kommer Sverige ud som nummer et. På de næste pladser følger lande som Costa Rica, Guyana, Jamaica, Peru og Panama, men ingen af forfølgerne kommer ret meget over halvdelen af det svenske niveau for anmeldeler af voldtægt.

Ulla Thornemand, næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund, kalder tallene skræmmende. Ikke mindst, fordi der oveni kommer alle de mange voldtægter, som ikke bliver anmeldt.

Der kan dog ligge en fejlkilde i, at landene gør anmeldelser af voldtægt op på forskellige måder, anfører forskningschef Britta Kyvsgaard fra Justitsministeriet i artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/26004902