POLITI, KRIMINALITET, STATISTIK

Europas farligste land er blevet endnu farligere

Flag 12-06-22 ~Et minuts læsning · 207 ord

Den tyske avis Bild konstaterede 25-10-21, at Sverige er Europas farligste land at færdes i på grund af dets rekordmange skuddræbte i forhold til indbyggertallet (se linket i bunden af artiklen).

Men her i 2022 er Sverige bare blevet endnu farligere. Fra januar til maj er mere end 30 personer blevet dræbt af skud i broderlandet. Det skal sammenlignes med, at tallet for samme periode i de tidligere år lå på i gennemsnit 17, fremgår det af en artikel i Jylands-Posten, som igen refererer til det svenske nyhedsbureau TT.

Nu venter oveni købet en sommer med lys og varme, som plejer at sætte endnu mere fut i volden i vores nordiske broderland, hvor den hårde vold ser ud til at koncentrere sig om Stockholm og Göteborg, som hver især har cirka 8 «røde konflikter» kørende for tiden.

Både i 2020 og 2021 mistede 47 personer livet som følge af skud i Sverige, og det er rekord. I Danmark, som har lidt over halvt så mange indbyggere, blev 8 personer dræbt af skud i 2021.

Ifølge Bild-artiklen dør der i gennemsnit 1,6 person om året af skud per 1 million indbyggere i EU. I Sverige ligger tallet næsten 3 gange så højt.

Schweden ist gefährlichstes Land Europas: https://www.bild.de/news/ausland/news-ausland/schweden-ist-gefaehrlichstes-land-europas-78054592.bild.html

Skribentmail: