KULTUR, FRITID, ØKONOMI

Spillelysten er faldet med 1/3

Flag 07-10-15 ~Et minuts læsning · 190 ord

I midten af nullerne skubbede Macau Las Vegas væk fra positionen som det største spillested i verden. Men det seneste par år er det gået meget tilbage for den tidligere portugisiske koloni, som blev en del af Kina i 1999.

Derouten begyndte i 2014 med et fald i omsætningen på 2,6 pct. Håbet var så, at tingene ville vende i 2015, men i stedet har det ind til videre været et katastrofeår. 12 brancheeksperter anslår over for Bloomberg, at omsætningen i områdets spillehaller er faldet fra USD 44 mia. til USD 30 mia. Der er med andre ord barberet næsten 13 af spillelysten.

At noget er helt galt, viser de aktuelle priser for et hotelværelse. Der annonceres således med overnatninger på femstjernede luksushoteller til mellem DKK 500 og 800 pr. nat.

Macau er det eneste område i Kina, hvor det er tilladt at drive kasino. Og det er da også spilleglade turister fra Fastlandskina, Hong Kong og Taiwan, der har trukket Macaus succes det seneste årti. Men nu har afmatningen i Kina tilsyneladende sat sine spor ved baccarat-bordene i det lille område ved udmundingen af Perlefloden, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: