GENERELLE, FORHOLD, ØKONOMI

Økonomisk mirakel i recession

Flag 14-11-15 ~Et minuts læsning · 182 ord

Singapore er i løbet af et halvt århundrede gået fra at være 75 pct. fattigere end Danmark til at være 61 pct. rigere. Men nu har det økonomiske mirakel fået en ende. Ø-staten vurderes at være i økonomisk recession.

Der er tale om en såkaldt teknisk recession, som kræver, at økonomien er gået tilbage to kvartaler i træk. Dette var tilfældet i 2. kvartal af 2015, mens det foreløbige skøn for 3. kvartal lyder på +0,1 pct. Dermed er der ikke (endnu) officielt tale om en recession. Men eksperterne mener, at 3. kvartal er vurderet for positivt. Blandt andet fordi industriens produktion i millionbyen er faldet 8 måneder i træk.

Der er ikke udsigt til bedre økonomi i Singapore i 4. kvartal. Tværtimod frygter man, at røg-gener fra mange skovbrande i nabolandet Indonesien vil sætte et negativt præg på økonomien.

Singapores ministerpræsident, Lee Hsien Loong, har da også advaret nationen om, at det står meget skidt til med økonomien, og at landet balancerer på kanten af en økonomisk krise. Det skete forleden i en 40 minutter lang tale, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: