BOLIG, KØB, SALG, BOLIGKØB, LEJLIGHEDER

Bulgarsk havudsigt for 465.000 kr.

Flag ARTIKEL 29-07-06 ~2 minutters læsning · 386 ord

En 50 kvadratmeter lejlighed med frit udsyn til Sortehavet. Det har 33-årige Jakob Bille købt for omkring fem måneder siden i Bulgarien, nærmere bestemt i byen Sozopol, der går for at være et af de lidt mere eksklusive steder langs den bulgarske riviera.

Han er dermed én af de op mod 2.000 danskere, der alene i år ventes at købe ferielejlighed i Bulgarien, der er ved at udvikle sig til et hit for danskere, som vil have feriebolig i udlandet, på samme måde som Tyrkiet og andre steder er blevet inden for de senere år.

Han har »kun« betalt 465.000 kroner for lejligheden, og det er da også især prisen, der har lokket.

»Der er ikke mange andre steder i Europa, man kan købe boliger direkte til vandet til priser som disse,« siger Jakob Bille, der er salgs- og disponentchef i grossist- og dagligvarefirmaet Supergros i Vejle.

Lejligheden lejes ud, og udlejningen er garanteret i tre år. Det indbringer omkring 5.500 kroner euro om året, eller mere end 40.000 kroner, hvilket er nok til at betale både renter og afdrag på lånet til lejligheden.

Så lejligheden, der er finansieret ved at optage et lån i den hjemlige villa i Horsens, kan hvile i sig selv rent økonomisk.

Jakob Bille købte lejligheden, mens den var under opførelse, og alene ud fra en plantegninger og en masse billeder.

Den 1. maj i år stod den færdig, så endnu har han hverken besøgt Bulgarien, eller set lejligheden. Men det vil ske senest til næste forår.

»Min kone er gravid, så det er ikke sådan lige at komme af sted, men jeg regner da med at komme derned inden alt for længe«.

Selv synes han ikke, at det er vovet at investere penge i en bolig Bulgarien.

»Jeg har fået god hjælp af flere danske rådgivere, og har selv en ret god fornemmelse af området. Samtidig er Bulgarien på vej ind i EU, og på vej frem rent økonomisk, så jeg anser ikke en investering som denne for at være specielt risikabel.«

Det er som et supplement til pensionsopsparingen, at han har sat penge i den bulgarske bolig, og indtil videre ligner det allerede en god investering.

»Jeg har i hvert fald hørt, at boligpriserne omkring Sozopol er steget med op mod 25 procent alene siden jul,« siger Jakob Bille.