BOLIG, KØB, SALG, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER, HELÅRSBOLIGER, LEJLIGHEDER, REVISORER

For under en million dollars får du ikke noget

Flag ARTIKEL 14-09-08 ~3 minutters læsning · 525 ord

Var det noget med en lejlighed i New York? Det er der tilsyneladende flere og flere danskere, som synes nu, hvor dollarkursen er lav, og det amerikanske boligmarked ser ud til at vende til købers fordel.

Ifølge magasinet Time Out er priserne på Manhattan faldet, men antallet af boliger, der bliver solgt, er også faldende. Præcist hvor meget er der dog uenighed om i branchen. Advokat Jan Meyer, der har kontor på Manhattan og i New Jersey, fortæller:

»Jeg har haft flere henvendelser fra danskere på det seneste. De siger, de har to mio. kr. og gerne vil købe en lækker lejlighed midt på Manhattan. Ja, priserne er faldet, men dog ikke så meget, i hvert fald ikke på Manhattan.«

Han fortæller, at der ikke er restriktioner på, hvad du som udlænding må købe af ejendom i New York.

Vi bad ejendomsmægler Anne Marie Moriarty fra Corcoran Group Real Estate vise os, hvad man kan få for pengene på Manhattan.

Første stop er en lejlighed på East 88.th Street på kanten af Upper East Side og Yorkville, kun nogle få gader fra det fashionable Park Avenue, og dog alligevel langt nok væk til at formue-fruerne ikke kommer her.

Den lille toværelses lejlighed på ca. 35 kvm er snæver med smalle vinduer, uden udsigt. Køkkenet er næsten kun et tekøkken, men lejligheden er gennemrenoveret sidste år.

»For under en million dollars får du ikke noget på Manhattan,« siger Anne Marie Moriarty. Lejligheden er da også til salg for 519.000 dollars.

Herfra går turen til den modsatte side af Central Park. Gennem taxaens regnvåde ruder peger Anne Marie Moriarty på bygninger, vi passerer langs Central Park West.

»Madonna fik afslag på at købe en Co-op i den bygning. Larry Mullen Jr. fra U2 bor i den der. Og Bono har en lejlighed der,« fortæller hun undervejs.

Vi stiger ud i Lincoln Centre kvarteret foran en bygning, der til forveksling ser ud til at være fra samme årti som de andre, men den er helt ny.

»Sting har købt en lejlighed i samme bygning for 33 millioner dollars,« siger Anne Marie Moriarty, da vi passerer dørmanden.

Lejligheden på 213 kvm på 26. etage har en fantastisk panoramaudsigt over Central Park. Her er højt til loftet som i en herskabslejlighed, to soveværelser, to walk-in-closets og to gæstetoiletter. Lejligheden er til salg for 13 mio. dollars, så her rækker to mio. kroner ikke langt.

Sidste stop er det fortsat meget populære kvarter, SoHo, hvor vi ser på SOHO MEWS en bygning, der er så ny, at den først er klar til indflytning til efteråret. Her er lejligheder fra 111347 kvm. Nogle ejere får desuden egen enorm terrasse, mens andre må nøjes med at benytte den fælles have. Netop haven, lader jeg mig fortælle, er en usædvanlig ting her påøen Manhattan. Pladsen er begrænset, så oftest handler det for bygherrer om at få presset flest mulige boligkvadratmeter sammen på den lille, men attraktive plads.

Og med Soho, et af byens mest lækre steder at shoppe, lige uden for døren, kan jeg kun ærgre mig over, at jeg ikke selv har de mellem 2,4 mio. til 11 mio. dollars, som lejlighederne koster.