GENERELLE, FORHOLD, SKATTER, AFGIFTER, AKTIER

Sådan slipper du for at betale verdens højeste skat

Flag 17-06-10 ~2 minutters læsning · 254 ord

Det er ikke let for danskere at undgå verdens højeste skat, der jo som bekendt betales i Danmark. Det kan dog lade sig gøre, hvis du flytter til udlandet. Men selv uden for landets grænser, skal du træde varsomt, hvis du ikke vil have skattefars lange støvsugerslange ned i baglommen. Det er slet ikke nok f.eks. blot at flytte folkeregister-adresse ud af landet.

Først og fremmest slipper du kun for at betale dansk skat, hvis du opholder dig i Danmark mindre end 180 dage i løbet af et kalenderår. Samtidig skal du sælge din bolig i Danmark - eller leje den ud på en uopsigelig lejekontrakt, som løber i mindst tre år.

Når du flytter til udlandet, skal du udfylde din selvangivelse for skatteåret frem til flyttedatoen. Her skal du opgive alle indtægter og udgifter frem til flyttedatoen. Det samme gælder for renteindtægter og -udgifter, men her skal du oplyse, de renter der er påløbet - altså ikke dem du har betalt eller modtaget.

For aktier gælder den helt særlige havelågebeskatning ved udlytning. Den går ud på, at du skal gøre alle dine aktier op, som om de var solgt på flyttedatoen. Også selv om de ikke er solgt. Hvis aktie-regnestykket ender med, at du skal betale skat af den beregnede aktiegevinst, kan du dog få udsættelse med betalingen, efter som du jo ikke har fået aktiegevinsten i virkeligheden. Hvis du flytter uden for EU eller Norden skal du dog stille sikkerhed for den beregnede aktieskat, inden du forlader landet, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: