INVESTERING, SKATTER, AFGIFTER, AKTIER, DOBBELTBESKATNINGSAFTALE, REVISORER

Skat af aktieudbytter til Danmark uden aftale

Flag 12-08-07 ~Et minuts læsning · 154 ord

Det kan få to kontante følger, hvis dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og Frankrig opsiges, sådan som den danske skatteminister truede med før sommerferien.

Den første er, at danskere med bopæl i Danmark og en ferieejendom i Frankrig skal til at betale dansk ejendomsværdiskat af deres franske bolig. Ifølge den nuværende aftale kan danskere bo i Danmark og eje en feriebolig i Frankrig, uden at Danmark ret til at opkræve ejendomsværdiskat af boligen. Hvis boligen ligger i alle andre lande, skal der betales ejendomsværdiskat til Danmark.

For det andet overtager Danmark retten til at kræve skat af aktieudbytter, som danskere med bopæl i Frankrig modtager fra Danmark, fortæller Hanne Søgaard Hansen, der er skatteekspert i revisionsfirmaet Grant Thornton.

Desuden kan en opsigelse af dobbeltbeskatningsaftalen betyde, at f.eks. franskmænd, som i en kortere periode arbejder i Danmark, kan risikere at skulle betale skat til Danmark, fortæller Niels Winther-Sørensen, professor i skatteret på Handelshøjskolen i København, iføle artiklen.

Skribentmail: