GENERELLE, FORHOLD, SKATTER, AFGIFTER, AKTIER

10 pct. i aktieskat

Flag 04-11-12 ~Et minuts læsning · 185 ord

Hvis den danske aktieskat føles som en tung byrde, så er det måske en idé at flytte til Japan med sin aktiebeholdning. Her beskattes kursgevinster og udbytter nemlig med beskedne 10 pct.

Andre billige lande at eje aktier i er Polen og USA, hvor aktionærerne skal slippe i underkanten af 20 pct. til skattemyndighederne, fremgår det af en opgørelse fra revisionsfirmaet Ernst & Young.

I den anden ende af listen ligger Danmark, hvor aktieejere må slippe op til 42 pct. af deres kursgevinster og udbytter til Skat. Nummer to og tre på listen, Frankrig og Finland, kan slet ikke være med. Her ligger aktieskatten på henholdsvis 32,5 og 32 pct.

Den høje skat i Danmark rammer dem, som har en aktieindkomst på mere end DKK 48.300 for enlige og DKK 96.600 for ægtepar. For lavere aktieindkomster skal danskerne betale 28 pct. i skat.

Opgørelsen dækker BRIK-landene, samt landene i OECD og EU, og den viser den gennemsnitlige skat på aktiegevinster 16,4 pct. Dermed betaler aktionærerne i de undersøgte lande typisk kun det halve i skat af deres aktiegevinster end danske aktieejere, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: