FORBRUG, KØB, SALG, NETHANDEL

Nethandel i udlandet på niveau med grænsehandel

Flag 23-05-12 ~Et minuts læsning · 199 ord

Mens verdens højeste afgifter og priser i Danmark jager flere og flere danskere på indkøb i Tyskland og Sverige, så stiger danskernes køb på udenlandske websteder også. Danske forbrugere lægger DKK 9 mia. i udenlandske netbutikker, mens udlændinge kun køber for DKK 1-2 mia. om året i danske webbutikker. Alene i 2011 lagde danskerne 21 pct. flere penge i web-shops uden for Danmark end året før.

Dermed ligger danskernes «grænsehandel på nettet» på niveau med den fysiske grænsehandel, fortæller Marie Louise Thorstensen, der er politisk konsulent i organisationen Dansk Erhverv. Hun ser samtidig, at danske netbutikker er flyttet til udlandet. Omvendt er der ingen udenlandske web-butikker, der søger den modsatte vej. Og det kan blive alvorligt, hvis den danske eksport af netbutikker fortsætter, mener konsulenten.

I det hele taget ømmer indehaverne af de danske netbutikker sig kraftigt over det, som de kalder den ulige konkurrence med udlandet. De fremhæver, at de udenlandske netbutikker har en stor fordel, fordi de har lavere moms, lige som deres omkostninger til lønninger og fragt er væsentligt lavere end i Danmark.

Konkurrencen er så hård med udlandet, at ejeren af hver tredje danske netbutik overvejer at flytte ud af landet, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: