MELLEMMENNESKELIGT, GENERELT, GRUNDSKOLER, INDREJSEREGLER

Inden man flytter til Spanien skal man overveje

Flag 13-05-12 ~2 minutters læsning · 376 ord

Inden man flytter til Spanien skal man overveje hvor i landet man vil bo. Der er meget stor forskel på eksempelvis a bo ved Barcelona og at bo i Sydspanien. Især hvis man har børn der skal vokse op.

Forholdne i sydspanien er typisk meget turistet, urbanisationer, og på et relatict lavt niveau, medmindre man er heldig at finde et lille spansk residentielt lokalsamfund, hvor man kan integrere sig uden piktråd omkring huset. På billederne ser det meget romantisk ud, men pas på ikke at ende i en urbanisation eller en lille badeby der er halvtom om vinteren og fyldt med ældre og ingen legekamerater til børnene.

Overvej også nøje og du vil bo i et lokalsamfund hvor man kan gå til alt, eller i en urbanisation hvor man skal ud og køre hvergang der skal købes blot en æske tændsikker.

Bsøg stedet i januar måned og se om der er liv på gaden kl 8 om aftenen - er der ikke liv bestående af lokale spaniere, men alt er lukket og ikke et øje ( som eksempelvis i det romantiske Marbella gamle by der er blæst for mennesker efter kl 19 og alt er lukket), er det ikke det rette sted, du er kommet til en turistfælle.

Generelt bør det også ligge et sted hvor der en en «civilitation» i nærheden, dvs i nærheden af en større by, international lufthavn etc.

Man bør også tænke på kriminalitet, om byen er sikker at bo i.

Hertil om der er ordnede forhold i det område man ser på.

Generelt er det en god idé at sætte ens barn i en engelsk skole, eller dansk. Spanske skolekammerater har typisk en helt anden tilgang end dine danske børn - engelsk skole er at foretrække, dit barn bliver internationalt. Overvej om dette sted er noget for dine børn, om der er en fremtid for dem her.

Man skal også planlægge hvordan man vil/kan blive medlem af det spanske sundhedssystem !

Det kan ikke anbefales at købe hus/lejlighed før man er helt sikker i sit valg. At leje sig ind er mere fleksibelt.

Selv bor vi i Sitges, og kunne aldrig finde på at bo i Sydspanien, det er for primitivt og for langt væk fra Europa.

Håber det kan bruges.

Skribentmail:

Mere info: http://en.wikipedia.org/wiki/sitges