FORBRUG, STATISTIK, NETHANDEL

Danskere nethandler for DKK 9 mia. om året i udlandet

Flag 16-04-12 ~Et minuts læsning · 193 ord

Danskerne indkøb flytter på nettet, men samtidig flytter deres nethandel til udenlandske netbutikker. I 2011 købte danskerne således varer fra udenlandske netbutikker for DKK 9 mia.

Det er især unge, som handler ind på nettet i udlandet, og det bekymrer den danske nethandel. Vanen med at lægge net-kronerne i udlandet kan jo hænge ved, når både de unge og deres forbrug vokser sig større, og så går danske netbutikker glip af endnu mere salg.

At danskerne placerer en større og større del af deres nethandel i udlandet skyldes, at de danske netbutikker må slæbe rundt på højere udgifter til lønninger, fragt, lager og moms. De har ganske enkelt svært ved at hamle op med deres udenlandske konkurrenter, mener Marie Louise Thorstensen, der er politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Desuden spiller det ind, at sikkerheden er forbedret mærkbart ved handel på nettet - også internationalt set.

Flere end tidligere tør handle ind på udenlandske websites, og folk frygter heller ikke længere et enkelt fejlkøb hos en butik i et andet land. S sætter de blot varen til salg i Den Blå Avis eller på Trendsales, siger Jens Birkeholm, direktør i Dansk Detail, ifølge artiklen.

Skribentmail: