FORBRUG, STATISTIK, NETHANDEL

Flere køber julegaver på nettet i udlandet

Flag 19-12-12 ~2 minutters læsning · 241 ord

Flere og flere danskere køber deres varer - og herunder julegaver - på nettet. Men flere og flere af dem, der køber ting på nettet, vælger desuden at gøre det i udlandet. Det er også tilfældet med julegaver, fortæller Annette Falberg, der er direktør i Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH).

Foreningen vurderer, at danskerne køber varer og tjenester på nettet for DKK 9 mia. om året, og deraf sker p.t. 20 pct. af handelen på udenlandske websteder.

FDIH forventer, at danskerne i fremtiden vil lægge en endnu større del af af deres nethandel i udlandet. Blandt andet fordi danskerne føler sig trygge ved at købe ting på udenlandske websites. Desuden er det især de unge, som handler på nettet, og de ænser knap nok, om de er ved at købe fra en dansk eller en udenlandsk netbutik. Når den unge generation vokser op, vil de slå endnu mere igennem på danskernes samlede indkøbsmønster på nettet.

Hver femte dansker vil købe over 30 pct. af deres julegaver på nettet i år. 17 pct. regner med at købe flere gaver på nettet end tidligere, mens 11 pct. forventer at købe færre.

44 pct. af danskerne køber julegaver på nettet for at spare penge, mens 20 pct. gør det for at spare tid, fremgår det af en undersøgelse fra Dansk Erhverv.

Prisbevidstheden hos danskerne bidrager kraftigt til, at danskerne i højere og højere grad lægger deres handel i udenlandske netbutikker, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: