BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, BOLIGUDLEJNING, FERIEBOLIGER, FRADRAG, HÅNDVÆRKSARBEJDE

Mister håndværkerfradrag ved udlejning

Flag 23-06-14 ~Et minuts læsning · 181 ord

Du kan bruge dit håndværkerfradrag på et hus, som du ejer i udlandet, hvis du opfylder en række krav. Bl.a. skal arbejdet udføres af en virksomhed med dansk momsnummer, og du skal være skattepligtig af boligen efter reglerne om ejendomsværdiskat på det tidspunkt, hvor arbejdet finder sted.

Men der er også en række ting, som kan spænde ben for, at du udnytter fradraget, der også går under betegnelsen boligjob-fradrag.

Du kan f.eks. ikke bruge håndværkerfradraget på en bolig i udlandet, som er fritaget for ejendomsværdiskat på grund af reglerne i en dobeltbeskatningsoverenskomst. Det udelukker f.eks. fritidsboliger i Frankrig, som er købt før 29-11-2007, da dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og Frankrig blev sat ud af kraft.

Desuden må du ikke have udlejet din bolig i løbet af det år, som du ønsker at bruge dit håndværkerfradrag. Det er indført for at forebygge snyd, hvor du af det samme stykke arbejde får både håndværkerfradrag og fradrag i indtægten fra udlejningen.

Endelig er det et krav ved håndværkerfradrag på fritidsboliger, at arbejdet har fundet sted i perioden fra 22-4-2013 til 31-12-2014, fremgår det af brevkassesvaret.

Skribentmail: