BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, BOLIGUDLEJNING, EJENDOMSVÆRDISKAT

Skat har opdaget 20.000 hemmelige danskejede boliger

Flag 06-07-07 ~2 minutters læsning · 280 ord

Det danske skattevæsen har med hjælp fra sine svenske kolleger kørt en større skatteaktion her i foråret, og den har afsløret næsten 20.000 danskejede ødegårde og sommerhuse hinsidan, som Skat ikke havde noget kendskab til forinden.

Opdagelsen betyder, at de pågældende ferieboligejere nu skal til at betale dansk ejendomsværdiskat af deres svenske boliger. Nogle af boligejerne har formentlig skullet betale ejendomsværdiskatten flere år tilbage, men den efterregning og slipper de for. Skat har nemlig ikke ressourcer til at køre så mange retssager.

Nogle hundrede af boligejerne har dog tjent penge på at leje de svenske boliger ud. De slipper ikke for en efterregning.

Aktionen viser, at Skat kun havde registreret 20 pct. af danskernes boliger i Sverige, og det lave tal kommer meget bag på skattevæsenet. Derfor har Skat nu opjusteret sit skøn over, hvor mange danskere der samlet set ejer en bolig i udlandet, som de har «glemt» at opgive til Skat og betale ejendomsværdiskat af. Før aktionen anslog Skat tallet til at være 40.000, men nu er det sat op til 50.000.

Sidste år havde Skat noteret 8.000 danskejede boliger i udlandet, men nu er tallet oppe på 20.000. Og inden nytår vil tallet formentlig runde de 30.000, lyder forventningen fra Lars Holte Larsen, der er leder af den specialgruppe hos Skat, som står for «skattejagten».

Skat har anmodet myndighederne i bl.a. Tyrkiet, Spanien, Bulgarien og Frankrig om at assistere med at finde danskejede boliger i deres lande, akkurat som det svenske skattevæsen har gjort. Og det vil de formentlig ikke have noget imod, efter som skattemyndighederne udveksler langt flere oplysninger på tværs af landegrænserne, end for blot nogle få år siden, fortæller Lars Holte Larsen i artiklen.

Skribentmail: